Naše klinika má nový ultrazvukový přístroj

Začátkem června naše Veterinární klinika rozšířila své přístrojové vybavení o jeden z nejnovějších ultrazvukových přístrojů firmy Esaote - MylabGamma.

Tento ultrazvuk patří mezi nejlepší ve své třídě a poskytuje velmi kvalitní zobrazení a tím i rychlou a přesnou diagnózu.

Ovládání ultrazvuku je prostřednictvím dotykové obrazovky, která nabízí různá nastavení a snímání obrazu a tím umožňuje rychlejší pracovní postup. K přístroji je možné připojit až 4 sondy. Základní sonda je mikrokovexní, 3–9 MHz, kterou máme i na našem pracovišti a dokáže bez problému vyšetřit jak malé, tak i velké zvířátko.

Ultrazvuk je přenosný a díky integraci bezdrátového připojení je možný přenos dat do PC přes wi-fi.

Během vyšetření můžeme s tímto ultrazvukem pracovat v několika módech, které se od sebe liší způsobem vytvoření obrazu a i praktickým použitím:

1. Klasický B-MODE – existuje ve dvou variantách – statický a dynamický režim. B-MODE dynamický je nejčastějším typem ultrazvukového snímání a bere se jako základ, pracuje se 256 stupni šedi. Příklad takového obrazu viz.níže:

Doppler při vyšetření srdce

Doppler při vyšetření srdce

Doppler ledvina: obrázek vlevo – průtok krve aortou a odstup a.renalis, obrázek vpravo – cévní řečiště ledviny

Doppler ledvina: obrázek vlevo – průtok krve aortou a odstup a.renalis, obrázek vpravo – cévní řečiště ledviny

A-močový měchýř, B-ledvina, C-játra, D-slezina, E-nadledvinka, F-prostata, G-žaludek, H-tenké střevo, I–vaječníky s folikuly

A-močový měchýř, B-ledvina, C-játra, D-slezina, E-nadledvinka, F-prostata, G-žaludek, H-tenké střevo, I–vaječníky s folikuly

2. M-MODE – je vlastně nástupce B-MODE, ve kterém nebylo možné zachytit pohyblivé struktury a proto zejména kardiologická vyšetření nebylo možné s úspěchem provádět. Nyní jsme schopni i my, díky tomuto přístroji s M-Modem, poskytnout kvalitní vyšetření srdce.

3.D-MODE („Dopplerovské sono“) se používá při vyšetření srdce a cév (angiografie)

sono5

Díky našemu novému přístroji Vám tedy nyní nabízíme kvalitnější kardiologické vyšetření, na které jste zvyklí a plně ho využíváte. Přístroj nám nyní také umožňuje přesnější diagnostiku procesů v oblasti dutiny břišní, jako jsou například potíže s prostatou, močovými cestami, zažívacím aparátem a další.

Můžeme přesněji nalézt cizí tělesa, masy a novotvary. Mnohem příjemnější je však diagnostika březosti, která je na tomto přístroji srovnatelná s diagnostikou v humánní medicíně.

Věříme, že nový přístroj nám pomůže v diagnostice a terapii Vašich mazlíčků a umožní nám dělat ještě lepší práci.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace